Walker Residence Front Elevation Walker Residence Entry View Walker Residence Front Elevation View From Garage Walker Residence Backyard Elevation View Walker Residence Rear Elevation View Walker Residence Courtyard View Walker Residence Backyard view into the house Walker Residence View from Deck
X

Walker Residence
Exterior Views

Pasadena, CA

The structure is set on a natural site in the foothills of the San Gabriel Mountains. The articulated plan winds around oak trees, two courtyards, and has views from every room. The open plan utilizes "total" day lighting and sustainable materials. Unique detailing using knife plates, angle iron, through bolting and half lapping,and notch seating combine to maximize glazed opening and still meet the strict California State seismic codes. The solar installation provides 14.34 kw of the house power and a gray water irrigation system is utilized.

Remodeling and Home Design